Μαζική η προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αθήνα

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Αθήνας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-εκλογική συνεργασία με ΕΕΚ και ανένταχτους αγωνιστές

Με μαζική συμμετοχή, ιδιαίτερα της νεολαίας, πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-εκλογική συνεργασία με ΕΕΚ και ανένταχτους αγωνιστές στην Αθήνα το βράδυ της Δευτέρας 15 Σεπτέμβρη 2015.

Λίγο πριν τις 8.00 μ.μ. η συγκέντρωση μπροστά στο κεντρικό εκλογικό περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην οδό Πανεπιστημίου (Βιβλιοθήκη) άνοιξε με κάλεσμα από τα μεγάφωνα για μαζική στήριξη της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Στη συνέχεια στο βήμα της εξέδρας ανέβηκε ο κεντρικός ομιλητής Παντελής Βαϊνάς, μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ. (δείτε εδώ το video με ολόκληρη την ομιλία του Π. Βαϊνά)

Στην κεντρική ομιλία, αναφέρθηκαν τα βασικά στοιχεία της πολιτικής πρότασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τονίστηκε η ανάγκη να στηριχθεί αποφασιστικά η ανατρεπτική αντικαπιταλιστική αριστερά και η πολιτική της πρόταση, για να υπάρχει ισχυρή, μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση στην βάρβαρη πολιτική του μαύρου μετώπου κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ και των πολιτικών δυνάμεων που θα συγκροτήσουν την αυριανή μνημονιακή και βαθιά αντιλαϊκή κυβέρνηση. «Το μόνο χρέος που έχουμε εμείς, είναι το χρέος της ανατροπής» φώναξαν οι συγκεντρωμένοι και «Με την αριστερά της ανατροπής, για τις επαναστάσεις της νέας εποχής».

Στη συνέχεια χαιρέτησαν υποψήφιοι και στελέχη της εκλογικής συνεργασίας. Το λόγο πήραν η Μαρία Ξιφαρά, συνδικαλίστρια από τις τράπεζες και υποψήφια, ο Σάββας Μιχαήλ, γραμματέας της Κ.Ε. του ΕΕΚ και υποψήφιος, η Αργυρή Ερωτοκρίτου, υποψήφια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Χρίστος Μπίστης, ιστορικό στέλεχος της αριστεράς και υποψήφιος, ο Σπύρος Κοντομάρης, συνδικαλιστής εργαζόμενος και υποψήφιος, ο Γ. Σηφογιωργάκης, δημοσιογράφος και υποψήφιος, ο Κώστας Παπαδάκης, υποψήφιος. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ποίημα του Μπ. Μπρεχτ για τους μετανάστες και πρόσφυγες διάβασε ο ηθοποιός Γιώργος Ζιόβας.

Μαχητικά φώναξαν δεκάδες φορές τα συνθήματα οι νέοι και νέες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έδιναν τον τόνο μπροστά στην εξέδρα: «Εμπρός λαέ, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια, νέα και παλιά», «Με καμιά κυβέρνηση δεν ξεπερνιέται η κρίση, στους ταξικούς αγώνες η δική μας λύση», «Εμπρός λαέ, έξω απ΄ την ΕΕ», «η ΕΕ δεν είναι το σπίτι των λαών, είναι το σφαγείο των καπιταλιστών» και πολλά ακόμα συνθήματα διέκοψαν αρκετές φορές τις ομιλίες.

Λίγο μετά τις 9.00 μ.μ. η συγκέντρωση μπήκε σε διάταξη διαδήλωσης για να κατευθυνθεί προς τα γραφεία της ΕΕ. Πυκνά τα μπλοκ, με παλμό και μαχητικότητα, με συνθήματα για τους πρόσφυγες, κατά της Ε.Ε. και της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά και συνθήματα ενάντια στο σάπιο καπιταλισμό και για την αντικαπιταλιστική και κομμουνιστική προοπτική και αναγκαιότητα.

Μέσα από τις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου, Σύνταγμα και Βασιλίσσης Σοφίας η μαζική πορεία έφτασε στις 9.30 μ.μ. στα γραφεία της ΕΕ που φυλάσσονταν από πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και η συγκέντρωση έληξε λίγο πριν τις 10.00 μ.μ. με το κάλεσμα να δοθεί μάχη σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, άνθρωπο τον άνθρωπο, για να φτάσει η πολιτική πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όσους περισσότερους, για να βγει ενισχυμένη η αντικαπιταλιστική αριστερά και την Κυριακή στις εκλογές και τη Δευτέρα στους μαζικούς αγώνες για την ανατροπή.

Δείτε εδώ τα video από τις υπόλοιπες ομιλίες και την διαδήλωση, που κάλυψε η ιστοσελίδα pandiera.gr