Μαζικές εκδηλώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε Ιερισσό Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι 2 εκδηλώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στις εταιρείες χρυσού, η μία στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 25/4 και η άλλη στην Ιερισσό το απόγευμα της Παρασκευής 26/4.

Ιδιαίτερα μαζική ήταν η συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Ιερισσό  το απόγευμα της Παρασκευής. Η πλατεία του χωριού ήταν γεμάτη σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης.

Η εκδήλωση είχε το χαρακτήρα διαλόγου και πραγματικής συζήτησης με τους αγωνιζόμενους κατοίκους και όχι ομιλιών από «καθέδρας», όπως έκαναν πολλοί πολιτικοί χώροι και βουλευτές το τελευταίο διάστημα στην περιοχή.

Την συζήτηση-εκδήλωση άνοιξαν από το πάνελ η σ. Φλώρα Παπαδέδε, γενική γραμματέας του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού της ΔΕΗ, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΙΓΜΕ Χάρης Σμυρνιώτης και ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Χαλκιδική παρεμβαίνει σταθερά εκδηλώνοντας την αλληλεγγύη και την έμπρακτη στήριξη του αγώνα των κατοίκων, ενάντια στα σχέδια των Πολυεθνικών και των εταιρειών-εργολάβων χρυσού, έχοντας αποκτήσει ισχυρούς δεσμούς με το κίνημα στην περιοχή. Κλιμάκιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επισκέφτηκε επίσης  τα μπλόκα στην είσοδο του χωριού, και συζήτησε με δεκάδες ανθρώπους.

Κοινή κατάληξη της συζήτησης αλλά και επιδίωξη όλων είναι πως το "γαλατικό χωριό" μπορεί και πρέπει να γίνει το παράδειγμα για την συνολική ανατροπή της επίθεσης, που καταστρέφει τη ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας σε όλα τα πεδία.