Μαζικές εκδηλώσεις στα Γιάννενα

Η κατάμεστη αίθουσα σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, τη Δευτέρα 23/2 με τον σ. Άγγελο Χάγιο καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τόσο την απήχηση των θέσεων του ΝΑΡ και της επαναστατικής αριστεράς, όσο και τις δυνατότητες πολιτικής απεύθυνσης που αναδεικνύονται, απότοκο πολύχρονων αγώνων, συνέπειας και παρουσίας της ανατρεπτικής και σύγχρονα κομμουνιστικής αριστεράς σε κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα που παρουσιάζεται. Η μεγάλη παρουσία και ενεργή συμμετοχή της νεολαίας, με ερωτήματα που έβαλε και τοποθετήσεις της, ανεβάζει ακόμα ψηλότερα τον πήχη.

Οι πολιτικές εξελίξεις και ο αγώνας της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού, για την απελευθέρωσή του από τα δεσμά του κεφαλαίου - ΔΝΤ - ΕΕ, συνεγείρει και κινητοποιεί.

Στην εισηγητική ομιλία του, ο σ.. Άγγελος Χάγιος παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις, τον χαρακτήρα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, τη στάση απέναντι στη νέα κυβερνητική πολιτική, την εμπειρία από "αριστερές κυβερνήσεις" αστικής διαχείρισης και παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει άμεσα το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων και της λαϊκής κι εργατικής υποτέλειας. 

Την Τρίτη 24/2, επίσης μεγάλη ήταν η συμμετοχή χωριανών και νεολαίας στην εκδήλωση στη Ζίτσα, όπου με αφορμή τον ένα χρόνο απουσίας του σ. Αντρέα Μπότσιου, οι σ/φοι Νίκος Ζήκος, Βαγγέλης Νάνος και Ζώης Γαλατάς σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα παρουσίασαν την αταλάντευτη στάση και προσφορά του σ. Αντρέα, την επιχειρούμενη μέσα από την ΚΑΠ συρρίκνωση της φτωχομεσαίας αγροτιάς, τα καθήκοντα που έρχονται με ορμή σήμερα, αλλά και τη νέα γενιά που έρχεται να σταθεί στο μετερίζι του. Στο πρόσωπό του βρήκε θέση το κάλεσμα που έρχεται από παλιότερες εποχές "ορθοστατούντες και ορθοβαδίζοντες ως το έσχατο γήρας".