Κώστας Τζιαντζής: Με τη στρατηγική στο τιμόνι

Συμπληρώνονται οκτώ χρόνια από την 1η Νοέμβρη 2011, όταν έφυγε από κοντά μας ο σύντροφος Κώστας Τζιαντζής, ηγετική φυσιογνωμία της κομμουνιστικής Αριστεράς και ιδρυτικό στέλεχος του ΝΑΡ.

Όλα αυτά τα κρίσιμα και δύσκολα χρόνια αναδείχθηκε πόσο μεγάλη είναι η απώλειά του, ειδικά καθώς ο Κώστας είχε τη δυνατότητα να ανάβει τους «στρατηγικούς προβολείς», να βλέπει μπροστά, τονίζοντας πάντα πως η επαναστατική Αριστερά έχει «τη στρατηγική στο τιμόνι» και με βάση αυτή επεξεργάζεται επαναστατική τακτική και όχι τακτικισμό. Η συμβολή του στην επεξεργασία των αντιλήψεων του ΝΑΡ για το σύγχρονο επαναστατικό υποκείμενο και το κομμουνιστικό κόμμα της εποχής μας αποτελούν βασικούς πυλώνες για την ανάπτυξη της παρέμβασης σήμερα.

30 χρόνια από την ανταρσία της ΚΝΕ και τη δημιουργία του ΝΑΡ, τιμούμε τον σύντροφο Κώστα Τζιαντζή και την μεγάλη συμβολή του στο εγχείρημα της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης και της συγκρότησης των δυνάμεων της επαναστατικής και σύγχρονα κομμουνιστικής αριστεράς. Συνεχίζουμε έχοντας πάντα μαζί μας τις επεξεργασίες και τη σκέψη του.

Αυτές τις μέρες η σκέψη μας είναι μαζί με τους δικούς του ανθρώπους, σε όσους «περπάτησαν μαζί του» σε αυτή τη «δίκοπη ζωή», με την «ελπίδα μόνο και τη χάρη».