Καταδίκη της απόπειρας δολοφονίας του Ν. Μαδούρο

Γραφείο Τύπου ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Καταδίκη της απόπειρας δολοφονίας του Ν. Μαδούρο

Αλληλεγγύη στον λαό της Βενεζουέλας, για μια επανάσταση που θα νικήσει!

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταδικάζει την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της Μπολιβοριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο. Η απόπειρα δολοφονίας με τη χρήση drones έχει τη σφραγίδα των αντιδραστικών δυνάμεων της Βενεζουέλας και της περιοχής, με γενικό ενορχηστρωτή τις ΗΠΑ, που ειδικεύονται σε πραξικοπήματα και δολοφονίες, ειδικά στην Λατινική Αμερική.

Η απόπειρα δολοφονίας του Ν. Μαδούρο εντάσσεται στη γενικότερη αντιδραστική επίθεση κεφαλαίου και ιμπεριαλισμού στη Λατινική Αμερική και όχι μόνο, με σκοπό να κτυπήσουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, να επιβάλλουν τα συμφέροντά τους καταργώντας το δικαίωμα των λαών να αποφασίζουν για το ζωή και το μέλλον τους. Πλευρά αυτής της εκστρατείας αποτελεί και η προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης Μαδούρο, με ουσιαστική επιδίωξη να πληγεί ο πραγματικός αντίπαλος του κεφαλαίου, δηλαδή το μαχόμενο κίνημα και ο αγωνιζόμενος λαός της Βενεζουέλας.

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, μαζί με τις αντικαπιταλιστικές και επαναστατικές δυνάμεις της Αριστεράς, τους εργαζόμενους και τους λαούς όλου του κόσμου καταδικάζει και αντιπαλεύει αποφασιστικά τα σχέδια κεφαλαίου, ΗΠΑ και ΕΕ, υποστηρίζει τον αγώνα της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας της Βενεζουέλας για τα δικαιώματά τους, για να καθορίζουν οι ίδιοι τη ζωή τους χωρίς ξένους και ντόπιους προστάτες, για μια επανάσταση στα δικά τους χέρια που θα νικήσει, θα ανατρέψει τον καπιταλισμό και θα οδηγήσει στην καθολική απελευθέρωση.

Αθήνα 6/8/18