Καταγγελία για την επίθεση στο Κ-ΒΟΞ

KΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Ως νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλουμε την απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας στο  Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Κ*ΒΟΞ, η οποία αποκρούστηκε με επιτυχία. Η επίθεση αυτή, που εμπεριείχε ξυλοδαρμούς και ρίψη δακρυγόνων σε κλειστό χώρο, έγινε την ώρα που διεξαγόταν φεστιβάλ επανοικειοποίησης της περιοχής ενάντια στους ναρκέμπορους και τις μαφίες που λυμαίνονται τη γειτονιά των Εξαρχείων. Φυσικά, η επιχείρηση της αστυνομίας δεν συμπεριλάμβανε και τους παρακείμενους ναρκέμπορους αλλά το μένος της εξαντλήθηκε στον κατειλημμένο χώρο.

Η επίθεση αυτή έρχεται σε συνέχεια του κατασταλτικού πογκρόμ που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και περιλαμβάνει εκκενώσεις καταλήψεων που φιλοξενούσαν πρόσφυγες, κατάργηση ασύλου, προετοιμασία αντισυνδικαλιστικού νόμου. Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε άριστος μαθητής στην οικονομική διαχείριση του ευρωμνημονιακού καθεστώτος (υψηλότερα πλεονάσματα και από τον Σαμαρά), ο δρόμος φαίνεται πλέον να είναι ανοιχτός για την προσπάθεια της αστικής τάξης να εδραιώσει βαθύτερα τα κεκτημένα της στην μνημονιακή περίοδο. Η εμπέδωση του δόγματος νόμος και τάξη είναι βασική πλευρά αυτού του παζλ και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι πρόσφατες ενέργειες της Ν.Δ. Απελευθέρωση από τα capital control και σιδερένια δεσμά σε κάθε αγωνιστική φωνή φαίνεται να είναι το μότο της νέας κυβέρνησης.

Δεν θα τους περάσει όμως! Με μαχητικούς αγώνες με κέντρο τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και τις γειτονιές θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω!

Ολοι/ες στην πορεία 31/08 στις 12:00 στην Πλατεία Εξαρχείων