Καταγγελία για αναίτια σύλληψη αγωνιστή της νΚΑ στη Θεσσαλονίκη

Το απόγευμα της Τετάρτης 13/6/2018 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ προσήγαγαν τον Ν.Χ., μέλος της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τον μετέφεραν στο ΑΤ Τούμπας όπου και τον κράτησαν μέχρι τα ξημερώματα για να τον μεταφέρουν στη ΓΑΔΘ. Η προσαγωγή του εργαζόμενου και φοιτητή Ν.Χ. έγινε γιατί απάντησε όταν τον είπαν «άπλυτο», ότι ο ιδρώτας είναι από το μόχθο της δουλειάς, γεγονός που για τα όργανα της τάξης συνιστά εξύβριση!

Με τις ανυπόστατες κατηγορίες για εξύβριση και απείθεια, η αστυνομία προσπαθεί να συγκαλύψει την προκλητική στάση των οργάνων της να εκφοβίζουν και να λοιδορούν στη μέση του δρόμου οποιονδήποτε δεν τους αρέσει εμφανισιακά. Στο κατηγορητήριο έρχεται να προστεθεί και η ψευδής ανωμοτί κατάθεση για την άρνηση του Ν.Χ. να δώσει αποτυπώματα, στάση που μέχρι πρότινος συνιστούσε απείθεια, επιβεβαιώνοντας την κλιμάκωση του αυταρχισμού από μεριάς του κράτους.

Το ίδιο βράδυ, οι φουσκωτοί ματσό τραμπούκοι επιτέθηκαν και στο μέλος του ΝΑΡ και πρώην περιφερειακό σύμβουλο της Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία Θανάση Αγαπητό, και μάλιστα μέσα στο ΑΤ Τούμπας, μην μπορώντας να συγκρατήσουν το μένος τους για όποιον αγωνίζεται και φανερώνοντας ότι «μας θυμούνται» από τις κινητοποιήσεις και τις πορείες και «θα μας φάνε». Με όρους συμμορίας και βεντέτας συντηρούν κλίμα αυταρχισμού και αυθαιρεσίας με σκοπό να καταστείλουν το εργατικό και λαϊκό κίνημα, να υπηρετήσουν τις επιταγές των τραπεζών, της ΕΕ και της κυβέρνησης. Ηθικός αυτουργός του κλίματος αυτού δεν είναι άλλος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που συντηρεί και ενισχύει τον αυταρχισμό και την καταστολή για να περάσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που υποθηκεύουν τις ζωές μας. Με την ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ οι δυνάμεις καταστολής χτυπούν το κίνημα που παλεύει για να μην πάρουν τα σπίτια οι τράπεζες, να μην περάσει ο νόμος Γαβρόγλου, να μην εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις σε ΕΝΦΙΑ, διόδια, ασφαλιστικό, συλλογικές συμβάσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις.

Δε μας τρομοκρατούν, μας πεισμώνουν! Δε σκύψαμε ποτέ το κεφάλι σε καμιά εξουσία, έχουμε το μέτωπο στραμμένο προς τον ήλιο!

«Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το κεφάλι απέναντι στον ήλιο. Και ο ήλιος πρέπει να κάψει το μέτωπο και καίγοντάς το να το σφραγίσει με τη σφραγίδα της τιμής. Όποιος περπατάει σκυφτός, χάνει αυτή την τιμή» -

Ερνέστο Τσε Γκεβάρα (γεννήθηκε σαν σήμερα 14/6/1928)

  • ΝΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση
  • νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Οργανώσεις Θεσσαλονίκης