Καταγγελία ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Επίθεση φασιστών τραμπούκων στον Πειραία

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την επίθεση των τραμπούκων της Χρυσής Αυγής στα μέλη και τους φίλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που στήριζαν την παρέμβαση του περιφερειακού σχήματος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική έξω από το 3ο Λύκειο στον Πειραιά.

Η επίθεση δεν ήταν τυχαία, καθώς το πρωί οι χρυσαυγίτες που βρέθηκαν στο σχολείο είχαν "σταμπάρει" τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έφυγαν και επέστρεψαν με συγκροτημένο Τάγμα Εφόδου 15 ατόμων για να επιτεθούν. Προσπάθησαν να επιτεθούν στα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους υποψήφιους της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική και απείλησαν ότι "θα βγουν μαχαίρια", "θα περάσουν οι εκλογές και θα δείτε τι θα πάθετε", "θα σας σκοτώσουμε". Επικεφαλής του Τάγματος Εφόδου ήταν ο γνωστός χρυσαυγίτης Γ. Δεμέστιχας, υποψήφιος της Χρυσής Αυγής για τον Δήμο Πειραιά!

Καταγγέλλουμε τη στάση της αστυνομίας. Τα αστυνομικά όργανα που έσπευσαν επί τόπου φρόντισαν να συλλάβουν τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και αυτούς που πήγαν να διαμαρτυρηθούν, δηλαδή την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο με το ψηφοδέλτιο της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική Τίνα Μαύρου  και τον επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού "Ανταρσία στις γειτονιές του Πειραιά" Θανάση Διαβολάκη και τους μετέφεραν στο ΑΤ Καμινίων.

Καταγγέλλουμε την επίθεση των φασιστών και την πλήρη συμπαιγνία τους με το αστυνομικό τμήματα Καμινίων. Είναι προφανές ποιος κάνει πλάτες στους φασίστες και για ποιο λόγο αισθάνονται τόσο «άνετα» τα μέλη της ΧΑ να οργανώνουν τραμπούκικες επιθέσεις. Η κυβέρνηση και το υπουργείο έχει την πλήρη πολιτική ευθύνη και αν δεν συλληφθούν άμεσα οι τραμπούκοι φασίστες και στην περίπτωση σύλληψης των συντρόφων μας.

Δεν τρομοκρατούμαστε, ο φασισμός τσακίζεται στον δρόμο! Στις γειτονιές του Πειραιά, στο Κερατσίνι, οι φασίστες και όσοι τους κάνουν πλάτες θα λογοδοτήσουν

Ούτε στον Πειραιά ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!

AΝΤΑΡΣΥΑ, 26/5/2019