Καλωσήρθατε στη νέα ιστοσελίδα του ΝΑΡ

Η χρήση της ιστοσελίδας narnet.gr από χιλιάδες ανθρώπους, οι αυξημένες πολιτικές αλλά και τεχνικές απαιτήσεις της εποχής, η εμπειρία από την «ηλεκτρονική παρέμβασή» μας τα τελευταία χρόνια, δημιούργησαν νέα δεδομένα και αναβάθμισαν την ανάγκη για καλύτερη και αποτελεσματικότερη παρουσία στο διαδίκτυο.

Η νέα ιστοσελίδα παρέχει περισσότερες δυνατότητες για να ακουστεί η φωνή του ΝΑΡ ευρύτερα. Θα δίνει πιο ολοκληρωμένη την εικόνα των θέσεων και παρεμβάσεων του ΝΑΡ και της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής αριστεράς, σε ένα τοπίο μεγάλων πολιτικών προκλήσεων και αναγκών της νέας εποχής.

Με αναβαθμισμένα τα τεχνικά χαρακτηριστικά, η ιστοσελίδα είναι προσβάσιμη σε περισσότερους ανθρώπους, μιας και ο χώρος και η κίνηση της παλιάς ιστοσελίδας έφτασαν πολλές φορές στα όριά τους. Αναβαθμισμένη και η αισθητική και λειτουργική πλευρά, με έμφαση στην οπτικο-ακουστική επαφή με τον χρήστη της σελίδας, μέσω πολλών video και επιλογών, αλλά και νέες κατηγορίες θεμάτων και εφαρμογές που παρέχουν μια πλήρη και συνεχή δυνατότητα να είναι προσβάσιμα στους εργαζόμενους, τους νέους, την κοινωνία οι θέσεις μας, οι δράσεις μας, οι προτάσεις και η συζήτηση στην αριστερά της ανατροπής και της σύγχρονης κομμουνιστικής απελευθέρωσης.

Η νέα ιστοσελίδα θα ενημερώνεται καθημερινά, με κάθε ανακοίνωση, νέο, κάλεσμα και θέση του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κάθε πρωτοβουλία και πολιτική θέση της οργάνωσής μας, όλες τις μεγάλες κινητοποιήσεις και τις διαδικασίες του κινήματος. Έτσι, μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης, άμεσης σύνδεσης και πολιτικής παρουσίας του ΝΑΡ, ένα ηλεκτρονικό έντυπο και καθρέφτης της οργάνωσής μας στην κοινωνία. Μια πύλη που θα επικοινωνεί και απευθύνεται στους εργαζόμενους, τους νέους, το λαό, για όλα τα σημαντικά ζητήματα, προβάλλοντας τις θέσεις και απόψεις, την πολιτική και θεωρητική πρόταση και παρέμβαση του ΝΑΡ και της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής αριστεράς. Στην ιστοσελίδα θα είναι διαθέσιμα όλα τα θεωρητικά και πολιτικά κείμενα, η διαδρομή και πορεία του εγχειρήματός μας, τα υλικά και ντοκουμέντα μας. Θα συνδέεται με τις ιστοσελίδες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΠΡΙΝ, του περιοδικού, της λέσχης και του φεστιβάλ των Αναιρέσεων, τη νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, αλλά και των μετωπικών σχημάτων, συσπειρώσεων και κινήσεων στους κλάδους, τις γειτονιές και πόλεις, τις σχολές. Θα υπάρχουν κείμενα και παρεμβάσεις στα αγγλικά και άλλες γλώσσες για την διεθνή παρέμβαση και ενημέρωση.

Τέλος, η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη λογική του ελεύθερου λογισμικού/λογισμικό ανοιχτού κώδικα, κόντρα στις προσπάθειες των πολυεθνικών και των κυρίαρχων πολιτικών για έλεγχο –πολιτικό και εμπορικό- στο δικαίωμα της πληροφορίας, της γνώσης και της επικοινωνίας. Δικαιώματα που για την αριστερά και το κίνημα πρέπει να είναι ελεύθερα, προσβάσιμα για όλους.

Η ιστοσελίδα υιοθετεί τη λογική αυτή σε κάθε επίπεδο που αυτό είναι εφικτό.

  1. Η φιλοξενία της ιστοσελίδας γίνεται σε server που χρησιμοποιεί λειτουργικό σύστημα gnu / linux και ο web server είναι apache.
  2. Η ανάπτυξη της ιστοσελίδας έγινε με σύστημα διαχείρισης περιεχομένου Drupal.
  3. Κατα την ανάπτυξη της ιστοσελίδας αποφύγαμε την χρήση εμπορικού λογισμικού, αντίθετα σε κάθε περίπτωση χρησιμοποιήσαμε αντίστοιχο ελεύθερο λογισμικό/λογισμικό ανοιχτού κώδικα (GIMP, inkscape, gEDIT, VIM κτλ)

 

Η ιστοσελίδα θα συνδέεται άμεσα με το twitter, το flickr,  το youtube και το vimeo του ΝΑΡ, με rss και μια σειρά άλλες δυνατότητες για άμεση αποστολή, ενημέρωση και επαφή με τα άρθρα και την ύλη του (facebook, άμεσης αποστολής mail, κ.α.)

Μετά την πρόσφατη λειτουργία της νέας ιστοσελίδας των Αναιρέσεων (λέσχη-φεστιβάλ-περιοδικό-camping) στη διεύθυνση www.anaireseis.gr, την αναβάθμιση της σελίδας του ΠΡΙΝ, αλλά και την διεύρυνση της δικτύωσης με εκατοντάδες συνδρομητές και φίλους στους λογαριασμούς μας στο twitter, το YouTube, και άλλα δίκτυα, θα αποτελέσει ένα ακόμα βήμα στην πιο ολοκληρωμένη και αναγκαία παρέμβαση του ΝΑΡ και στο ηλεκτρονικό πεδίο, που χρησιμοποιείται πλέον από πολύ μεγάλο τμήμα των εργαζόμενων και νέων.

Η πρώτη περίοδος λειτουργίας, όπως είναι φυσικό, θα είναι δοκιμαστική, ώστε και με τη συμβολή των χρηστών, να βελτιώνονται και τελειοποιούνται λειτουργίες και εφαρμογές. Η ιστοσελίδα θα ανοίγει στην ίδια διεύθυνσή μας, www.narnet.gr.

Περιμένουμε τα σχόλια και τη γνώμη σας λοιπόν.