Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η ιδρυτική συνέλευση της ΚΕΔΔΕ -Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας. Η ιδρυτική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ – Α’ όροφος (Ακαδημίας 20), στις 17:30.

Μέχρι στιγμής το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας για τη δημιουργία της κίνησης έχουν υπογράψει εκατοντάδες αγωνιστές από όλους τους κοινωνικούς χώρους. Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές, νέοι, δικηγόροι και νομικοί, επιστήμονες και καλλιτέχνες, πολιτικά στελέχη και αγωνιστές κινημάτων,

Η Κίνηση το τελευταίο δίμηνο έχει ήδη δραστηριοποιηθεί για μια σειρά ζητήματα και έχει εκδώσει ανακοινώσεις για ζητήματα που προέκυψαν, ενώ λειτουργεί και η  ιστοσελίδα της (δείτε εδώ το ιστολόγιο της Κίνησης), δίνοντας το στίγμα της. Στην ιδρυτική συνέλευση της Τετάρτης 20/3 θα συζητηθεί και καταληχθεί η Διακήρυξη της Κίνησης που περιλαμβάνει τους σκοπούς, το περιεχόμενο και τον τρόπο λειτουργίας της.

Όπως αναφέρει το σχέδιο διακήρυξης της Κίνησης, «Η Κίνησή μας θέλει να συμβάλει στην ενότητα, στη συνείδηση, στο πρόγραμμα, στις  μορφές πάλης και οργάνωσης των σημερινών και αυριανών αγώνων των εργαζομένων και του λαού της χώρας μας, για τις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματά τους.

Η συγκρότηση και η δράση της Κίνησης αναγνωρίζει κατ’ αρχήν ως βασικό άξονά της την πολύμορφη και ολόπλευρη υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων από την αναβαθμισμένη ποιοτικά και ποσοτικά αντιδραστική επίθεση. Υπεράσπιση που συνδέεται αναπόσπαστα με την περιφρούρηση και προστασία του ίδιου του εργατικού και λαϊκού κινήματος και των κατακτήσεων που αυτό απέσπασε κι επέβαλε με τους μακρόχρονους αγώνες του και κατευθύνεται προς τη διεύρυνση του περιεχομένου τους και στη συμβολή για την εμπέδωση νέων κατακτήσεων. Αυτή η πλευρά της δράσης της Κίνησης αποκτά ιδιαίτερη σημασία και αναγκαιότητα σε μια εποχή σαν αυτή που διανύουμε.»