Κάλεσμα σε αντιφασιστικές διαδηλώσεις. Ο Παύλος ζει – O Φασισμός θα τσακιστεί!

Κάλεσμα σε αντιφασιστικές διαδηλώσεις

Ο Παύλος ζει – O Φασισμός θα τσακιστεί!

Ισόβια στους φονιάδες του Παύλου!
Καταδίκη της αντεργατικής-αντιδημοκρατικής πολιτικής του κεφαλαίου!

Όλοι/ες στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις

  • Αθήνα | Τετάρτη 18/09 στις 18:00 στον τόπο δολοφονίας στο Κερατσίνι
  • Θεσσαλονίκη | Καμάρα
  • Πάτρα | πλατεία Γεωργίου

Ανακοίνωση - Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ο Παύλος ζει! Όλοι στην αντιφασιστική κινητοποίηση

Στα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με την Χρυσή Αυγή να κάθεται στο εδώλιο της δίκης και όχι στα έδρανα της Βουλής, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε μαζική κινητοποίηση στο Κερατσίνι την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 5.30μμ. Γιατί ο αγώνας ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό, τον εθνικισμό συνεχίζεται! Γιατί δεν εφησυχάζουμε μέχρι να τελειώσουμε οριστικά µε τη Χρυσή Αυγή και τη φασιστική απειλή.

Μόνο το μαζικό κίνημα θα τους αναγκάσει σε μια βαριά καταδίκη από το δικαστήριο, θα κλείσει τα λίγα γραφεία - ορμητήρια των ταγμάτων εφόδου που της έχουν απομείνει. Το μαζικό κίνημα και η μαχόμενη Αριστερά μπορούν να απομονώσουν το εθνικιστικό, ρατσιστικό, φασιστικό μόρφωμα του Βελόπουλου που διαδέχτηκε τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή. 

Οι πρόσφατες ρατσιστικές επιθέσεις στρώνουν και πάλι το έδαφος για την ανάπτυξη της φασιστικής απειλής. Κυβέρνηση και Μπακογιάννης άνοιξαν το δρόμο για να συμμετέχει η Χρυσή Αυγή στις επιτροπές του Δήμου της Αθήνας ενώ η Αστυνομία συνόδευε τους φασίστες στην αποτυχημένη εθνικιστική φιέστα μίσους την ημέρα της πανεργατικής κινητοποίησης στη ΔΕΘ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ σκληραίνει τη ρατσιστική αντιμετώπιση κατά των προσφύγων, την οποία είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την εφαρμογή της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και την υπονόμευση του δικαιώματος στο άσυλο, με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-γκέτο, τη διατήρηση της Αμυγδαλέζας, την ενίσχυση της FRONTEX και του φράχτη του Έβρου, με την λειτουργία παρακρατικού μηχανισμού παράνομων απελάσεων. 

Συγκρουόμαστε µε αυτές τις ρατσιστικές πολιτικές που κλιμακώνει η Ν∆. Η μεταφορά αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στέλνει μήνυμα ότι η προσφυγιά και η μετανάστευση είναι έγκλημα. 

Η αστυνομική επιχείρηση “νόμου και τάξης” στα Εξάρχεια κατά των καταλήψεων στέγης προσφύγων, τα ξημερώματα της Δευτέρας 26/8, ήταν μια ρατσιστική επιχείρηση σκούπα θυμίζοντας την επιχείρηση “Ξένιος Δίας” της τότε κυβέρνησης Σαµαρά. Η εγκύκλιος Κικίλια αποκλείει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες από τις δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και την φαρμακευτική αγωγή. Οι πρόσφατες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ καταδικάζουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες σε πλήρη περιθωριοποίηση και εξαθλίωση, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια και σε απελάσεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ενισχύει την πολιτική του "Νόμου και της τάξης", τον εθνικισμό και τον θρησκευτικό φανατισμό, με αποτέλεσμα να έχουμε γεγονότα διακρίσεων με βάση το θρήσκευμα σαν αυτά στο Περιστέρι. Επιχειρεί να «επενδύσει» σε μια αντιδραστική ιδεολογική αντεπίθεση που μπορεί να αποτελέσει το έδαφος για την ενίσχυση της ακροδεξιάς.

∆εν θα αφήσουμε να περάσουν οι ρατσιστικές επιθέσεις, δεν θα αφήσουμε να γίνουν οι μετανάστες κι οι πρόσφυγες τα εξιλαστήρια θύματα της κρίσης των κυβερνήσεων της ΕΕ. Δεν θα αφήσουμε το δηλητήριο του εθνικισμού και του θρησκευτικού φανατισμού να ποτίσουν την νεολαία. 

Το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα είναι η ασπίδα αλληλεγγύης που έχει στην σημαία του το “καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες - στη φυλακή οι νεοναζί”. Η μαχόμενη αριστερά δίνει τη μάχη υπέρ της αλληλεγγύης και της φιλίας των λαών, ενάντια σε κάθε εθνικό και θρησκευτικό διαχωρισμό. Για την ενότητα των εργαζόμενων στην πάλη για τα συμφέροντά τους, συνολικά την κοινωνική τους απελευθέρωση από το καθεστώς της εκμετάλλευσης.

Έτσι θα συνεχίσουμε, χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς!

Καλούμε όλο τον κόσμο του αντιφασιστικού κινήματος, του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, το κόσμο της δουλειάς και της εκπαίδευσης σε ενωτική αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι, την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2019 με άμεση συνέχεια την κινητοποίηση στα δικαστήρια την μέρα της απολογίας του φύρερ Μιχαλολιάκου.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ