Θεσσαλονίκη: Σύσκεψη ταξικών συνδικαλιστών για τις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ

Σύσκεψη ταξικών συνδικαλιστών και εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 16 Ιουλίου, στις 7.00 μ.μ. στην αίθουσα της ΕΔΟΘ, με στόχο τη συζήτηση και το σχεδιασμό των κινητοποιήσεων στη φετινή ΔΕΘ. Στο κάλεσμα εργαζομένων και ταξικών δυνάμεων από κλάδους εργαζομένων της πόλης (από υγεία, εκπαίδευση, ευρύτερο δημόσιο, τεχνικοί, φροντιστήρια, επισιτισμός, τράπεζες), αναφέρεται ότι στόχος είναι όχι απλά η διοργάνωση της συγκέντρωσης της ΔΕΘ, αλλά ένα συνολικότερο σχέδιο για τους αγώνες και την οργάνωση των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη το επόμενο διάστημα.

Στη σύσκεψη σκοπός είναι να συζητηθούν οι δυνατότητες παρέμβασης, με βάση την κατάσταση που διαμορφώνεται στο εργατικό κίνημα, λαμβάνοντας υπόψη και τις πρόσφατες εμπειρίες από την απεργία της ΓΕΝΟΠ και της ΑΔΕΔΥ, την ανυπαρξία και απόσυρση της ΓΣΕΕ και του εργοδοτικού-γραφειοκρατικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, αλλά και τις ελπιδοφόρες και αναγκαίες αντιστάσεις που αναπτύσσονται σε κλάδους (εκπαίδευση, υγεία, εμπόριο, επισιτισμός).

Από τη σύσκεψη θα αποφασιστούν μια σειρά πρώτες ενέργειες και κάλεσμα για τις κινητοποιήσεις του Σεπτέμβρη με σταθμό και τη ΔΕΘ.