Η σφαγή στην ανατολική Ουκρανία συνεχίζεται

Όπως καταγγέλλει και η «Καμπάνια αλληλεγγύης στον αντιφασιστικό αγώνα στην Ουκρανία» που έχει συγκροτηθεί στην Αθήνα, η κυβέρνηση του Κιέβου και τα ναζιστικά τάγματα εφόδου συνεχίζουν τη σφαγή του πληθυσμού της ανατολικής Ουκρανίας. Ο ουκρανικός στρατός βομβαρδίζει κατοικημένες περιοχές, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 80 άμαχοι πολίτες.
17 πολίτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες μέρες από τους βομβαρδισμούς στο Luhansk και τουλάχιστον 14 στο Snezhnoe κατά τη διάρκεια αεροπορικών βομβαρδισμών. Στις πόλεις που κατέλαβε ο ουκρανικός στρατός κυριαρχεί η τρομοκρατία και το κυνηγητό των μελών των οικογενειών όσων αντιστάθηκαν στο καθεστώς, το στρατό του Κίεβου και τους φασίστες. 

Χαρακτηριστικό του πραγματικού πολέμου που διεξάγεται στην Ανατολική Ουκρανία είναι η έκκληση του Συνδικάτου Ανθρακωρύχων του Ντόνετσκ που συσπειρώνει χιλιάδες εργάτες: «Κάνουμε έκκληση σε εσάς, τους εργάτες των ευρωπαϊκών χωρών, ζητώντας τη βοήθεια και την αλληλεγγύη σας: να μας βοηθήσετε να σπάσουμε το προπύργιο του φασισμού στην Ουκρανία. Αυτό θα είναι η κοινή μας νίκη!»

Η έκκληση αναφέρει ότι στην Ανατολική Ουκρανία «… υπάρχει ένας πραγματικός πόλεμος στον οποίο σκοτώνονται οι πολίτες: συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων, των γυναικών και των παιδιών. Σας λένε κατάφωρα ψέματα ότι ο πόλεμος είναι μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας. Δεν είναι έτσι! Ο πόλεμος είναι ανάμεσα στο λαό και μια χούφτα ολιγαρχών, με την υποστήριξη των αρχών της ΕΕ και των ΗΠΑ. Η τραγωδία στην Ουκρανία είναι ότι αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία, κατάφεραν να μολύνουν τους ανθρώπους με φασιστικές ιδέες.»

Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία να τεθεί εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας από την κυβέρνηση των φασιστών του Κιέβου, με την υποστήριξη της Ε.Ε. και των ΗΠΑ. Η αίτηση του υπουργού δικαιοσύνης του Κιέβου να τεθεί εκτός νόμου το Κ.Κ. Ουκρανίας αναφέρει ως κατηγορία ότι το κόμμα υποστηρίζει τους αυτονομιστές και τρομοκράτες της Ανατολικής Ουκρανίας. Είναι φανερό ότι σε περίπτωση ήττας των αντικυβερνητικών δυνάμεων της Ανατολικής Ουκρανίας θα επιβληθεί καθεστώς αυταρχισμού, καταστολής και δίωξης των αριστερών, αντιφασιστικών και κομμουνιστικών ιδεών, όπως ήδη συμβαίνει στο δυτικό τμήμα και το Κίεβο.