Η κρατική τρομοκρατία δε θα σταματήσει τους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας

Ανακοίνωση-καταγγελία της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Πρωτοφανή γεγονότα έλαβαν χώρα την Τετάρτη 7 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δείχνει ότι δεν έχει όρια στην προσπάθεια να καταστείλει τη λαϊκή κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς που στήνουν για να αρπάξουν το σπίτι και την περιουσία των φτωχών και λαϊκών στρωμάτων.

Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης η αποφασιστική παρέμβαση του κινήματος και του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης απέτρεψε τους πλειστηριασμούς. Αυτό ήταν μια πρώτη απάντηση στην κυβερνητική αθλιότητα να θεσμοθετήσει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Η κυβέρνηση απάντησε με ένταση της καταστολής και στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης έγινε απόπειρα προσαγωγής δύο μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, προφορική απειλή δίωξης και παρακράτηση ταυτοτήτων. Η παρέμβαση των διαδηλωτών ήταν που απέτρεψε τις συλλήψεις και απαίτησε την επιστροφή των ταυτοτήτων.

Με φανερό σκοπό την τρομοκράτηση του λαού, η αστυνομία αναζήτησε μέλη του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατ’ οίκον «δι’ υπόθεσιν», θυμίζοντας σκοτεινές μέρες για τις λαϊκές ελευθερίες. Δεν βρήκαν αυτό που έψαχναν και δεν κατάφεραν το στόχο τους για συλλήψεις τρομοκρατικού χαρακτήρα.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει ακέραιη πολιτική ευθύνη για τις διώξεις και την καταστολή και αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είναι το τσιράκι των τραπεζών, ΕΕ και ΔΝΤ. Δείχνει έτσι πόσο υποταγμένη είναι στα συμφέροντα που επέβαλλαν τα μνημόνια και βαδίζει στον αντιλαϊκό και αυταρχικό δρόμο των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και λοιπών μνημονικών συνενόχων. Με τα άρθρα 59 και 60 του 4ο μνημονίου που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και τη σχετική αναθεώρηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας επιχειρείται η εφαρμογή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, καθώς το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς πετυχαίνει την αποτροπή τους προστατεύοντας τη λαϊκή κατοικία και περιουσία.

Γίνεται φανερό ότι με τα ΜΑΤ, τους εισαγγελείς και τις χουντικού τύπου «νυχτερινές επισκέψεις», η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο όσους και όσες στέκονται εμπόδιο στα σχέδια ξεπουλήματος δημόσιας ή λαϊκής περιουσίας, με στόχο να φοβηθεί ο λαός, να μην αντισταθεί.

Κάνουν μεγάλο λάθος. Η απάντησή μας είναι μαζική και συντονισμένη, δεν υποχωρούμε, δεν κάνουμε βήμα πίσω. Η δράση του κινήματος και του Συντονισμού Συλλογικοτήτων δίνει αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία στους λαϊκούς ανθρώπους για παλέψουν ενάντια στην πολιτική των μνημονίων κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Κάτω τα χέρια σας από το αγωνιστές! Δεν τρομοκρατούμαστε απ τις απειλές κράτους-κυβέρνησης!

Καμιά αρπαγή λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, καμία εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Κάθε Τετάρτη, ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο μαχητικά, ενάντια στο τραπεζικό και συμβολαιογραφικό κατεστημένο και την κρατική καταστολή.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση- Οργάνωση Θεσσαλονίκης