Επιτυχημένες οι «Αναιρέσεις 2016» στα Γιάννενα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Αναιρέσεις 2016 και στα Γιάννενα. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Ιουνίου στο θεατράκι, στη Σκάλα, στην πόλη των Ιωαννίνων. Πάνω από 2.000 άνθρωποι πέρασαν από τις πολιτικές εκδηλώσεις και τις συναυλίες του φεστιβάλ της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και του ΝΑΡ.

Την πρώτη μέρα, στην εκδήλωση για το προσφυγικό, οι ομιλητές ανέλυσαν την κατάσταση που επικρατεί και τόνισαν το περιεχόμενο που πρέπει να έχει, όχι μόνο η αλληλεγγύη, αλλά και η κοινή δράση με τους πρόσφυγες, σε κατεύθυνση αντικαπιταλιστική και ανατρεπτική. Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης, καθώς και πρόσφυγες από τα στρατόπεδα της περιοχής.

Τη δεύτερη μέρα σειρά πήραν τα workshops για το μαθητικό κίνημα και η κεντρική πολιτική εκδήλωση για την αναγκαία απάντηση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στη σημερινή επίθεση του κεφαλαίου, αλλά και τα υπόγεια ρεύματα της αγανάκτησης που πρέπει να έρθουν στην επιφάνεια και να αποκτήσουν αριστερό, αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο.

Στο χώρο του φεστιβάλ διακινήθηκε το νέο τεύχος του περιοδικού «Αναιρέσεις», με το αφιέρωμα για τα 70 χρόνια από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου, καθώς και το νέο θεωρητικό περιοδικό «Τετράδια Μαρξισμού». Λειτουργούσε βιβλιοπωλείο και ταβέρνα-μπαρ, καθώς και περίπτερα-ταμπλό.

Οι Οργανώσεις Ιωαννίνων του ΝΑΡ και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση ανανέωσαν το ραντεβού τους με τον κόσμο για τις επόμενες μάχες, τονίζοντας ότι έρχονται σοβαρές αναμετρήσεις με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τα νεά μέτρα που σχεδιάζονται και χρειάζονται μαζική και μαχητική απάντηση.