Εκδηλώσεις, συσκέψεις και περιοδείες για το 4ο Συνέδριο

Με άνοιγμα στους εργαζόμενους, στον κόσμο του κινήματος και ειδικά τους αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστι­κής Αριστεράς οι οργανώσεις του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απε­λευθέρωση προϋπαντούν το 4ο συνέδριο της οργάνωσης, που ξεκινά την Παρασκευή.

Στην τελική ευθεία για το 4ο Συνέδριο, διοργανώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ανοικτές εκδηλώσεις και μια σειρά συσκέψεις με αγωνιστές. Πετυχημένες ήταν οι συσκέψεις που διοργανώνονται από την Οργάνωση Αττικής σε κλάδους και γειτονιές, όπως η σύσκεψη στην Εκπαίδευση την προηγούμενη Τετάρτη και στις Νότιες συνοικίες της Αττικής την προηγούμενη Κυριακή.

Την Δευτέρα 20 Νο­έμβρη πραγματοποιήθηκε περιοδεία αντιπροσωπείας του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευ­θέρωση που αποτελούνταν από τον Αντώνη Δρα­γανίγο, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και μέλη της τοπικής Οργάνωσης Ιωαννίνων του ΝΑΡ σε εργασιακούς χώρους στα Γιάννενα. Πρώτος σταθμός η επίσκεψη στο εργοστάσιο «Πίν­δος» όπου πραγματοποιήθηκε ομιλία σε 50 περίπου εργαζόμενους. Ακολούθησε περιοδεία στο Δή­μο Ζίτσας και επίσκεψη στο εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννι­τών και στην Οικονομική Υπηρεσία. Σε όλους τους χώρους οι εργα­ζόμενοι μίλησαν για τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης που συνε­χώς χειροτερεύουν, υπό τη συνεχή εφαρμογή των πολιτικών επιτα­γών των δανειστών, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των προ­κατόχων της. Το απόγευμα, ο Αντώνης Δραγανίγος μίλησε σε μαζι­κή εκδήλωση στα Γιάννενα, στην αίθουσα της Περιφέρειας Ηπείρου. Στην εισήγησή του μίλησε για την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλίας διαλόγου και συσπείρωσης δυνάμεων για το σύγχρονο πρόγραμμα και κόμμα κομμουνιστικής απελευθέρωσης. Μια πρωτοβουλία που θα εξελίσσεται ταυτόχρονα με βήματα για την οικοδόμηση του πόλου μετώπου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς με μεγάλο κεκτημένο σε αυτή την κατεύθυνση την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που πρέπει να ενισχυθεί, σε συνδυασμό με τη μάχη για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. «Μόνο μέσα από την ευρύτερη αντικαπιταλιστική ανατρο­πή μπορούμε να οδηγηθούμε σε μια άλλη κοινωνία», υπογράμμισε ο Αντ. Δραγανίγος. Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν και η συζήτηση που πραγμα­τοποιήθηκε το Σάββατο 18/11 στην Πρέβεζα.