Εκδήλωση στη Ζαγορά - Πήλιο. Ομιλία Α. Χάγιου (video)

Εκδήλωση-συζήτηση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Ζαγοράς στο Πήλιο, στα πλαίσια του κάμπινγκ «Αναιρέσεις 2013» που διοργάνωσε η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και το ΝΑΡ. Η εκδήλωση, μέσα στον Αύγουστο, ήταν μαζική, με συμμετοχή νέων και εργαζομένων από το κάμπινγκ στο Χορευτό, αλλά και πολλών κατοίκων της περιοχής και επισκέπτες του Πηλίου.

Στην εκδήλωση μίλησε ο σ. Άγγελος Χάγιος, μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ και του Π.Σ.Ο. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αναφερόμενος στις εξελίξεις, είπε ότι ήδη η Ε.Ε. με την ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζουν εφιαλτικά μέτρα με ορίζοντα το 2017, παρά τα ψέματα για δήθεν «χαλάρωση» και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για ανάκαμψη και βελτίωση. Αναφερόμενος στην κατάσταση, ο Α. Χάγιος τόνισε, ότι τώρα απαιτείται η προετοιμασία νέου γύρου αγώνων, «ένα συμβόλαιο αξιοπρέπειας και αγώνα, όπως των καθηγητών που μπαίνουν με σκληρό αγώνα στη νέα χρονιά». Λύση, πρόσθεσε, δεν είναι μια διαχειριστική λογική στα πλαίσια της Ε.Ε. όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα είναι καταστροφική για όλη την αριστερά και το λαϊκό κίνημα. Δεν βοηθά και δεν μπορεί ούτε η γραμμή του ΚΚΕ, το οποίο κλείνεται στο εαυτό του, δεν πιστεύει και δεν δίνει μάχη για ανατροπή, τώρα, της βάρβαρης επίθεσης.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σημείωσε ο Α. Χάγιος, έχει πρόταση και παλεύει για ένα ισχυρό και αποτελεσματικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής της αντιλαϊκής επίθεσης, παλεύει για την ενότητα των μαχόμενων δυνάμεων του κινήματος και της αριστεράς, με το αναγκαίο και αποτελεσματικό περιεχόμενο ριζικών ανατροπών και ρήξεων με την πολιτική και το σύστημα.

Μετά την ομιλία, ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από συναγωνιστές και κατοίκους, ενώ αργότερα, στο χώρο της πλατείας διοργανώθηκε λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα της ν.Κ.Α. με πολύ κέφι και χωρό.

Δείτε εδώ video με τα κυριότερα αποσπάσματα από την ομιλία του Ά. Χάγιου στην Ζαγορά