Εκδήλωση ΝΑΡ 16/12: για το πρόγραμμα και κόμμα κομμουνιστικής απελευθέρωσης

Βήμα για την κομμουνιστική συσπείρωση

Με μια σημαντική εκδήλωση – συζήτηση στην Αθήνα το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση δίνει συνέχεια και κλιμακώνει την πρωτοβουλία διαλόγου και συσπείρωσης δυνάμεων για το σύγχρονο πρόγραμμα και κόμμα κομμουνιστικής απελευθέρωσης. Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ., στην ΑΣΟΕΕ, στο αμφιθέατρο Β θα παρουσιαστεί από την πλευρά του ΝΑΡ το πολιτικό περιεχόμενο αυτής της πρωτοβουλίας, αλλά και ένα σχέδιο για το πως μπορεί να γίνει και να προχωρήσει.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να τοποθετηθούν και θα πάρουν το λόγο εκπρόσωποι πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων που ενδιαφέρονται για την πρωτοβουλία, καθώς και αγωνιστές του εργατικού – λαϊκού κινήματος και της μαχόμενης κομμουνιστικής Αριστεράς.

Από την πλευρά του ΝΑΡ η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο ξεδιπλώματος της πρωτοβουλίας πανελλαδικά, ενώ εκτίμηση είναι πως έχουν αναδειχθεί δυνάμεις και δυνατότητες για ουσιαστική της ανάπτυξη. 

Η φιλοδοξία μάλιστα της συγκεκριμένης εκδήλωσης δεν είναι μόνο να αναδείξει το έλλειμμα μιας σύγχρονης κομμουνιστικής στρατηγικής και τακτικής και την αναγκαιότητα να καλυφθεί, αλλά και το πως μπορεί να συμβάλλει το μαχόμενο δυναμικό της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής Αριστεράς, οι ευρύτερες τάσεις που αναζητούν την επαναθεμελίωση και αντεπίθεση του κομμουνιστικού κινήματος. Με αυτή την έννοια και η σημασία της συζήτησης και της διαδικασίας που ανοίγει από δω και πέρα είναι αναβαθμισμένη.

Θετικά θεωρείται πως συμβάλλουν στην ευρύτερη αυτή υπόθεση μια σειρά πρωτοβουλίες, με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο. Ξεχωριστό ρόλο έχει η έκδοση του θεωρητικού περιοδικού Τετράδια Μαρξισμού για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, που και με το δεύτερο τεύχος του πιστοποιεί το υψηλό του επίπεδο.