Εκδήλωση μνήμης για τον σ. Κώστα Τζιαντζή

Ανακοίνωση του γραφείου της Π.Ε. του ΝΑΡ
.

Την Κυριακή  22 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στον τόπο που γεννήθηκε και αγάπησε,  στον Πϋργο, στο Πολιτιστικό Κέντρο («Λάτσειο»), το ΝΑΡ καλεί τα μέλη του και  κάθε αγωνιστή του αντικαπιταλιστικού αγώνα και της κομμουνιστικής προοπτικής, να δώσουν το δικό τους παρόν στην εκδήλωση μνήμης και υπόσχεσης αγώνα στον Κώστα Τζιαντζή.

Ο Κώστας συμβόλισε τις ανυπάκουες συνειδήσεις της γενιάς του Πολυτεχνείου, την αφοσίωση στη μεγάλη υπόθεση. Συμπύκνωσε την απαίτηση της στρατηγικής επαναστατικής απάντησης από την Αριστερά στον ολοκληρωτικό καπιταλισμό της νέας εποχής με πυρήνα τον κομμουνισμό του 21ου αιώνα. Την τολμηρή και αισιόδοξη προσέγγιση, ερμηνεία και κριτική της Ιστορίας με γνώμονα τα μελλούμενα. Γι αυτό και επικοινωνεί με την άλλη, τη δικιά μας πλευρά του χρόνου, με τις πολυάριθμες Βουλήσεις, Πράξεις και τους Συλλογικούς Αγώνες που στρέφονται ενάντια στον καπιταλισμό και κυρίως με τους πρωτοπόρους που τιμούν τα παλιά όπλα και γι αυτό, στις πιο σκοτεινές στιγμές αναζητούν τα καινούγια,  την νέα πανοπλία,  ένα ανώτερο – όπως έλεγε-σε όλα ξεκίνημα.

Στις 22 Απρίλη θάμαστε λοιπόν εκεί ως υπόσχεση ζωής και αγώνα για το το ανεκπλήρωτο αυτό αίτημα που  παίρνει σήμερα συγκλονιστικές διαστάσεις.