Εκδήλωση για το σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα στην Αθήνα

Πρωτοβουλίες για το διάλογο και τη συστράτευση για ένα σύγχρονο πρόγραμμα και κόμμα κομμουνιστικής απελευθέρωσης

Ξεκίνησαν οι συσκέψεις - Πρώτη ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΝΑΡ το Σάββατο 12 Δεκέμβρη στην ΑΣΟΕΕ, ώρα 6.30

Το ΝΑΡ στα πλαίσια της πρόσκλησης που απευθύνει για διάλογο και συσπείρωση δυνάμεων για την επαναστατική τακτική και στρατηγική που απαιτεί η εποχή μας, για ένα σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και ένα νέο κομμουνιστικό κόμμα που θα τα εκφράζει, έχει ήδη διοργανώσει σειρά συσκέψεων σε περιοχές και κλάδους, ώστε να γίνει η πρόταση αυτή αντικείμενο συζήτησης, διαλόγου και προβληματισμού ευρύτερων αγωνιστών του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος και της μαχόμενης αριστεράς.

Η Πρόσκληση του ΝΑΡ για το διάλογο και τη συσπείρωση δυνάμεων για μια επαναστατική τακτική και στρατηγική, για ένα σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και ένα νέο κομμουνιστικό κόμμα θα προωθηθεί από τις οργανώσεις του ΝΑΡ και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση με συγκεκριμένο τρόπο, με τα πρώτα βήματα σε αυτή την κατεύθυνση να έχουν ήδη ξεκινήσει: κύκλος πολιτικών εκδηλώσεων – συζητήσεων πανελλαδικά, με αρχή ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην Αθήνα στις 12 Δεκέμβρη, στην ΑΣΟΕΕ. Με συσκέψεις σε γειτονιές, πόλεις και κλάδους. Με συναντήσεις με πολιτικές οργανώσεις, συλλογικότητες και αγωνιστές.

Στα πλαίσια αυτά η Οργάνωση Αττικής του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση διοργανώνει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση το Σάββατο 12 Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στην ΑΣΟΕΕ (Πατησίων).

Θέμα της εκδήλωσης: «Ο καπιταλισμός βρίσκεται στη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του. Η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης οδηγεί σε μεσαιωνικές συνθήκες. Πόσο αναγκαίο είναι σήμερα ένα σύγχρονο πρόγραμμα και κόμμα κομμουνιστικής απελευθέρωσης;»

Εισηγητές στην εκδήλωση θα είναι ο Μιχάλης Ρίζος, μέλος της Π.Ε. και του γραφείου της Οργάνωσης Αττικής του ΝΑΡ και ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, μέλος του Κ.Σ. της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από αγωνιστές της αριστεράς, ρευμάτων και κινημάτων για το θέμα.