Εκδήλωση για κομμουνιστικό πρόγραμμα-κόμμα στη Μυτιλήνη

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Τετάρτη 21 Ιουνίου, ώρα 19:30, Πλατεία Σαπφούς - Μυτιλήνη

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση θέτει προς συζήτηση το ζήτημα μιας σύγχρονης επαναστατικής στρατηγικής και τακτικής για την κομμουνιστική απελευθέρωση καιειδικότερα το θέμα για ένα νέο κομμουνιστικό κόμμα πουθατηνυπηρετεί.

Στα πλαίσια αυτά, η Οργάνωση Λέσβου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση διοργανώνει την Τετάρτη21 Ιουνίου, στις 19:30 στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνηςανοιχτή πολιτική εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:Το πρόγραμμα και κόμμα κομμουνιστικής απελευθέρωσης που έχει ανάγκη η εποχή μας.Θα μιλήσει ο Άγγελος Χάγιος, μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ και του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η ελπιδοφόρα εμπειρία από τις συσκέψεις και εκδηλώσεις, αλλά και τη δημιουργία πρωτοβουλιών διαλόγου και συσπείρωσης σε μια σειρά γειτονιές και πόλεις συνεχίζεται και θα ενταθεί το ερχόμενο διάστημα σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές, κλάδους και χώρους εργασίας και σπουδών.

Και με την εκδήλωση της Μυτιλήνης, επιδιώκεται ένα ανώτερο βήμα συγκρότησης και παρέμβασης των κομμουνιστικών δυνάμεων, μια ουσιαστική συζήτηση και σχεδιασμός γιατο πως μπορεί να συμβάλλει το μαχόμενο δυναμικό της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής Αριστεράς, οι ευρύτερες τάσεις που αναζητούν την επαναθεμελίωση και αντεπίθεση του κομμουνιστικού κινήματος.

Σε σημερινές συνθήκες έρχεται διαρκώς στο προσκήνιο το ερώτημα και η συζήτηση για την αναγκαιότητα και δυνατότητα ενός άλλου δρόμου, δρόμου ρήξης και ανατροπής. Εκτιμούμε πως χωρίς μια στρατηγική τομή στην αριστερά, χωρίς ηγεμονία των επαναστατικών κομμουνιστικών ιδεών, δεν μπορεί να αναγεννηθεί εκείνο το μέτωπο και εκείνο το κίνημα που θα δώσουν την μάχη πέρα από τα σημερινά όρια. Αντιλαμβανόμαστε τον κομμουνισμό και τη συγκρότηση ενός νέου κομμουνιστικού φορέα με σύγχρονους όρους, όπως αυτοί προκύπτουν από την ανάγκη υπέρβασης του καπιταλισμού, από τις δυνατότητες της εποχής και του ανθρώπινου πολιτισμού, από τη δυναμική και τις τάσεις της ταξικής πάλης. Οι υπάρχουσες εκδοχές κομμάτων που μιλούν στο όνομα της κομμουνιστικής προοπτικής αδυνατούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις αυτής της αναγκαιότητας και δυνατότητας.

Για όλα αυτά, η Οργάνωση Λέσβου του ΝΑΡ καλεί όλους τους εργαζόμενους-ες, τους νέους-εες, τους άνεργους, τους φτωχομεσαίους αγρότες, κάθε αγωνιστή/στρια του κινήματος, τις δυνάμεις της κομμουνιστικής αναζήτησης και πάλης,σε ανοιχτό διάλογο στην εκδήλωση. Για να συζητήσουμε και να κάνουμε ένα παραπέρα βήμα συσπείρωσης και ανώτερης συγκρότησης και στη Λέσβο.

Οργάνωση Λέσβου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση