Διαδήλωση-υπό έντονη βροχή-ενάντια στη συμφωνία κυβέρνησης-ΕΕ

Σχετικά μαζική, παρά την καταρρακτώδη βροχή, ήταν η διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26/2 το απόγευμα, ενάντια στη συμφωνία κυβέρνησης-ΕΕ. Μετά τις 6.00 μ.μ. ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στην Πλατεία Κλαυθμώνος, όπου καλούσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στις 7.00 μ.μ., μέσα σε πυκνή βροχή τα μπλοκ ξεκίνησαν πορεία από την οδό Σταδίου προς το Σύνταγμα. «Αυτή η συμφωνία δεν είναι του λαού-είναι της Ε.Ε. και του ΔΝΤ» φώναξαν οι διαδηλωτές αρκετές φορές. «Τέρμα πια στις αυταπάτες, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες» και «Εμπρός λαέ, έξω απ΄την Ε.Ε.» ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης η οποία έφτασε αρκετή ώρα αργότερα έξω από τη Βουλή. Μαζικά ήταν τα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ πανό και μπλοκ στην πορεία και στο Σύνταγμα είχαν το ΜΑΡΣ, το ΕΕΚ και το ΕΠΑΜ.

«Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή, όχι με συναίνεση και υποταγή» ήταν το μήνυμα των διαδηλωτών ενάντια στη ν συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την Ε.Ε. στο eurogroup της περασμένης εβδομάδας και τις νέες δεσμεύσεις για «μεταρρυθμίσεις» και αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν το έδαφος για τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής με άλλο όνομα και διαχειριστή. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και ταξικοί συνδικαλιστές του μαχόμενου εργατικού κινήματος και αγωνιστές της ανατρεπτικής αριστεράς ανανέωσαν τα αγωνιστικά ραντεβού τις επόμενες μέρες, για να οργανωθεί η αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος ενάντια στις συμφωνίες και τα μέτρα που συμφωνούν και ετοιμάζουν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ.

Σημαντική πλευρά και δράση αποτελούν σε αυτή την κατεύθυνση οι κινήσεις για μάζεμα υπογραφών από εργαζόμενους και συνδικαλιστές, από νεολαιίστικους χώρους καθώς και επιστήμονες και καλλιτέχνες, για την συγκρότηση πρωτοβουλίας για τη διαγραφή του χρέους, που ήδη έχουν δημοσιοποιηθεί και πρόκειται να πραγματοποιήσουν ιδρυτική συνέλευση την ερχόμενη Τετάρτη 4 Μάρτη. Αλλά και πρωτοβουλίες και κινήσεις στα συνδικάτα και σωματεία για να ξεδιπλωθεί η πάλη για την διεκδίκηση των αιτημάτων του κόσμου της δουλειάς το επόμενο διάστημα, ενάντια στην αναμονή, την υποταγή ή την παραίτηση από τις ανάγκες και τα δικαιώματα, τις απαιτήσεις του κινήματος και την πάλη για ανατροπή όλης της αντιλαϊκής πολιτικής, των μνημονίων, συμβάσεων και εφαρμοστικών νόμων τους.