Διήμερο ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια, 12-13 Μάη, Πλ. Αυδή

ΔΙΗΜΕΡΟ ενάντια στην ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ και την ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ 2018, 12- 13 Μάη, Πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο-Αθήνα

Εργατικά Σχήματα, Συλλογικότητες Γειτονιάς διοργανώνουν για 3η χρονιά ένα εργατικό αγωνιστικό διήμερο με συζητήσεις και εκδηλώσεις

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές "η συζήτηση, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση και ο ενιαίος συντονισμός εργατικών συλλογικοτήτων και συλλογικοτήτων γειτονιάς για τα ζητήματα της επισφάλειας και της ανεργίας είναι εξαιρετικά σημαντικός. Μια συζήτηση και ένας συντονισμός που μπορεί και πρέπει να δώσει απαντήσεις για τις μορφές και το αναγκαίο διεκδικητικό πλαίσιο για την οργάνωση του κόσμου της εργασιακής περιπλάνησης.

Οι εργατικές συλλογικότητες, σχήματα σε χώρους δουλειάς, εργατικές λέσχες, συλλογικότητες/συνελεύσεις και στέκια που δραστηριοποιούνται σε γειτονιές συνδιοργανώνουμε στις 12 και 13 Μαΐου, στην πλατεία Αυδή του Μεταξουργείου το Διήμερο Ενάντια στην Ανεργία και στην Επισφάλεια με θεματικές συζητήσεις αλλά και ψυχαγωγία."

Αναλυτικά οι Εκδηλώσεις-συζητήσεις του διημέρου:

12/5 18:00 – ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ, ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!

Για έναν νέο γύρο αναμέτρησης των εργατικών συμφερόντων με τις δυνάμεις κεφαλαίου -ΕΕ και κυβέρνησης. Η πάλη για αξιοπρεπείς ΣΣΕ, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τους μισθούς πείνας και την ανεργία.

13/5 17:00 – ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ: Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗ!

Οι επιχειρούμενες τομές στην εκπαίδευση, ο ρόλος της μαθητείας και της κατάρτισης στην ένταξη της νέας γενιάς στην αγορά εργασίας. Εμπειρίες από αγώνες σε εκπαίδευση και εργασία.

13/5 20:00 – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ: ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΟΝ «ΜΥΘΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»!

Η ανάπτυξή τους βάζει τα εργατικά δικαιώματα στον πάγο, καταστρέφει τις πόλεις μας και το περιβάλλον