Για το θάνατο του συντρόφου Δημήτρη Κατσιδήμα

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση αποχαιρετά με βαθιά θλίψη το σύντροφό μας Δημήτρη Κατσιδήμα, που μας άφησε πρόωρα και ξαφνικά το απόγευμα της Δευτέρας 6/5/2019.

Ο Δημήτρης ήταν ιδρυτικό μέλος του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση με σταθερή, μέχρι και σήμερα, συμμετοχή και συμβολή στο εγχείρημα για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και για μια σύγχρονη αντικαπιταλιστική επαναστατική κομμουνιστική αριστερά. Ήταν πάντα παρών σε κάθε πολιτική και κοινωνική μάχη, στο δρόμο και ως υποψήφιος στις εκλογικές αναμετρήσεις του ΜΕ.Ρ.Α τη δεκαετία του ’90, και στις μάχες της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. από τα πρώτα βήματά της μέχρι σήμερα.

Από νεαρή ηλικία στρατεύτηκε στην υπόθεση της εργατικής χειραφέτησης για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, καταπίεση και εκμετάλλευση, μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ από το οποίο αποχώρησε μετά τη ρήξη του 1989.

Ως αγρότης και μέλος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας είχε πρωτοπόρα δραστηριότητα και αναδείχτηκε σε έναν από τους πιο μαχητικούς και ανυπότακτους αγωνιστές του αγροτικού κινήματος και των αγροτικών συνεταιρισμών της περιοχής.

Ο Δημήτρης υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Αριστερής Παρέμβασης-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα. Συμμετείχε ανελλιπώς σε όλες τις δραστηριότητές της και τις εκλογικές αναμετρήσεις, ήδη από το 2010 ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας.

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η ν.Κ.Α. εκφράζουν τα θερμά και συντροφικά συλλυπητήρια στους φίλους και συγγενείς του Δημήτρη.

Η κηδεία του σύντροφου Δημήτρη Κατσιδήμα θα γίνει στον τόπο που γεννήθηκε και έζησε, στην Κουνινά Αιγιάλειας την Τετάρτη 8/05 στις 17:00.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 7/5/2019