Απεργία 18/10: Τεράστια συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα

Δείτε βίντεο από την συγκέντρωση εδώ

Δείτε φωτογραφίες από την συγκέντρωση εδώ

Με ογκώδη συλλαλητήρια σε όλες σχεδόν τις πόλεις της χώρας απάντησαν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία στα σχεδιαζόμενα νέα μέτρα-σφαγή που ετοιμάζουν η αντιλαϊκή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μαζί με την τρόικα ΕΕ-ΔΝΤ.

Η Γενική Απεργία της 18 Οκτώβρη μετατράπηκε σε ένα λαϊκό ποτάμι φουσκωμένο που φώναξε σύσσωμο ένα μεγάλο ΟΧΙ στα μέτρα και την πολιτική εξαθλίωσης του λαού. Η απεργία και οι τεράστιες διαδηλώσεις έδωσαν ένα σαφές μήνυμα να μην τολμήσουν κυβέρνηση-τρόικα και κεφάλαιο να φέρουν τα μέτρα που συζητάνε. Αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να περάσουν, έχουν ήδη απορριφθεί και καταγγελθεί από την τεράστια πλειοψηφία του λαού. Είναι σαφές ότι η γενική απεργία αποτελεί σταθμό και αρχή μιας μάχης που θα έχει συνέχεια, κλιμάκωση και διάρκεια, για να μπει φραγμός στο νέο πακέτο μέτρων, για να ανατραπεί η άθλια συγκυβέρνηση και όλη η βάρβαρη πολιτική της αντεργατικής επίθεσης διαρκείας.

Βάρβαρη επίθεση εξαπέλυσε για άλλη μια φορά η αστυνομία, εκτελώντας κυβερνητικές εντολές. Επενέβη μέσα στην Πλατεία Συντάγματος και πάνω στους δρόμους στους οποίους πραγματοποιούνταν η πορεία των συνδικάτων. Οι διαδηλωτές δέχθηκαν πλήθος χημικών, κροτίδες, επιθέσεις, ενώ και πάλι πριν από την συγκέντρωση και την πορεία οι κατασταλτικές δυνάμεις προχώρησαν σε παράνομες προσαγωγές. Ένας διαδηλωτής από τα μπλοκ του ΠΑΜΕ νεκρός στο Σύνταγμα από ανακοπή.

Ο αγώνας συνεχίζεται, με συλλαλητήρια, μπλόκα, απεργίες και αποκλεισμούς, όλες τις μορφές μαζικής λαϊκής πάλης, ώστε αυτή τη φορά να μην περάσουν τα μέτρα!