Απεργία και κλιμάκωση για ξεσηκωμό ενάντια στα μέτρα. Όλοι την Τετάρτη στο Μουσείο!

Σε γενικό black out από τη Δευτέρα, πολύμορφους αγώνες διαρκείας και κλιμάκωση, με πρώτο σταθμό την πανεργατική απεργία της Τετάρτης 26 Σεπτέμβρη, για να φύγουν κυβέρνηση και τρόικα μαζί με τα μνημόνια, το ευρώ, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ τους, καλούν δεκάδες συνδικαλιστές και αγωνιστές εργαζόμενοι.

Όπως αναφέρουν στο κάλεσμα τους, το οποίο κυκλοφορεί για συλλογή υπογραφών, «Τα μέτρα αυτά δεν πρέπει να περάσουν. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει μαζί με τους νόμους της από τη λαϊκή οργή. Με επαναλαμβανόμενες γενικές και διακλαδικές απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις, αποκλεισμούς της Βουλής και των δημόσιων υπηρεσιών. Κάθε χώρος δουλειάς, κάθε γειτονιά, κάθε νεολαιίστικο στέκι πρέπει να γίνει βήμα δυναμικού αγώνα. Χωρίς παρακάλια στη ΓΣΕΕ και τον υποταγμένο συνδικαλισμό που ούτε μπορεί ούτε θέλει. Με τα ανεξάρτητα όργανα βάσης του εργατικού – λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, τα ταξικά σωματεία, τις ενώσεις ανέργων, τις συνελεύσεις. Που πρέπει άμεσα να συντονιστούν σε ένα μαζικό, πανελλαδικό κέντρο ανυποχώρητου αγώνα. ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! Για την επιβολή της εργατικής - λαϊκής θέλησης!»

Αντίστοιχα, ανακοίνωση για την απεργία της 26 Σεπτέμβρη εξέδωσε ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, σημειώνοντας: «Την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει τη χαριστική βολή στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, οι ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, δεν θέλουν και δεν μπορούν να οργανώσουν νικηφόρους αγώνες. Να τους γυρίσουμε την πλάτη. Να μπούμε όλοι μπροστά χωρίς ανάθεση στους «πεφωτισμένους» ηγέτες. Να συγκροτήσουμε ένα μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής, σωτηρίας και αξιοπρέπειας. Ζητούμενο σήμερα είναι ο παλλαϊκός ξεσηκωμός, με αποφασιστικούς αγώνες διαρκείας. Τα μέτρα αυτά δεν πρέπει να περάσουν. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει μαζί με τους νόμους της από τη λαϊκή οργή. Με επαναλαμβανόμενες γενικές απεργίες. Με συντονισμένους κλαδικούς αγώνες. Με δυναμικές μορφές πάλης όπως καταλήψεις, αποκλεισμούς δημοσίων κτιρίων κ.α. Με μαζικές μορφές ανυπακοής κατά της φορομπηξίας. Με το συντονισμό όλων των αγωνιζόμενων χώρων σε ένα μαζικό, πανελλαδικό κέντρο ανυποχώρητου αγώνα.»

Σε συγκέντρωση στο Μουσείο (Πατησίων) στις 10.30 π.μ. καλεί την Τετάρτη 26/9 στη γενική απεργία ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Στο Μουσείο και το κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΝΑΡ, της ν.ΚΑ, ταξικών συνδικαλιστών και δυνάμεων, οργανώσεων και εργατικών σχημάτων, με πορεία στη Βουλή.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε προκήρυξή της για την απεργία τονίζει: "Δεν υπάρχει «επαναδιαπραγμάτευση» του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων. Δεν θα υπάρξει επιβίωση του λαού, χωρίς την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά, χωρίς σύγκρουση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου,  τους δανειστές και την ΕΕ." και συνεχίζει: "Να ξαναβγούμε στους δρόμους.  Να πιάσουμε το νήμα από τις απεργίες και τις διαδηλώσεις, τις καταλήψεις και τις πλατείες. Να οργανώσουμε την αντίσταση και την αλληλεγγύη.  Με ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, με κινηματικό δίχτυ αλληλεγγύης, με λαϊκές συνελεύσεις παντού. Με πρόγραμμα αντικαπιταλιστικό, που να ανοίγει επιτέλους έναν άλλο δρόμο απέναντι στην καταστροφή"