Αντιπροσωπεία της νΚΑ στην 24η Διεθνή Συνάντηση Νέων στην Τουρκία

Πάνω από 3.000 νέοι και νέες από 26 χώρες, από όλες τις Ηπείρους, συμμετείχαν στην 24η Διεθνή αντιιμπεριαλιστική-αντιφασιστική Συνάντηση Νέων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δικελί, κοντά στο Αϊβαλί της Τουρκίας από τις 2 έως τις 10 Αυγούστου 2014. Μετά την Πέργαμο πριν από 10 χρόνια και την Διεθνή Συνάντηση της Σμύρνης πριν από 4 χρόνια, πιστή στο ραντεβού της με τη νεολαία του κόσμου, η φετινή συνάντηση συγκέντρωσε τις ανησυχίες, τις αναζητήσεις και την κοινή διεθνιστική στάση των κινημάτων και των αγωνιστών της νεολαίας από κάθε πλευρά της γης. Ανάμεσά τους και οι αντιπρόσωποι της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, οι οποίοι συμμετείχαν σε μια σειρά εκδηλώσεις και συζητήσεις, ενώ πραγματοποίησαν δεκάδες συναντήσεις και επαφές με συλλογικότητες, συνδικάτα, οργανώσεις και αγωνιστές από πολλές χώρες.

Κεντρικά θέματα της φετινής Διεθνούς Συνάντησης Νεολαίας, ήταν φυσικά η σφαγή στη Γάζα και η κλιμακούμενη ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και οι σοβαρές εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, αλλά και ο χαρακτήρας της σύγχρονης αντιφασιστικής πάλης, στο φόντο των γεγονότων της Ουκρανίας και της ενίσχυσης αντιδραστικών και φασιστικών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη. Σημαντικό ενδιαφέρον υπήρξε για την εμπειρία της ν.Κ.Α. και του ελληνικού κινήματος στα μέτωπα του φοιτητικού κινήματος, αλλά και των εργατικών αγώνων στο φόντο της καπιταλιστικής κρίσης. 

Όπως κάθε φορά, η Διεθνής συνάντηση νεολαίας, η οποία διοργανώνεται κάθε 4 χρόνια στην Τουρκία, ενώ τις υπόλοιπες χρονιές φιλοξενείται σε άλλες χώρες, είτε της Λατινικής Αμερικής, είτε της Ευρώπης, πλαισιώθηκε από πάρα πολλές πολιτιστικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις, συναυλίες και εργαστήρια. Διοργανωτής της Διεθνούς Συνάντησης ήταν η νεολαία του Κόμματος Εργασίας Τουρκίας (EMEP).

Από τη Διεθνή Συνάντηση Νεολαίας καταλήχθηκε Διακήρυξη πρός τη νεολαία όλου του κόσμου, στην οποία γίνεται αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο, τις προοπτικές και το μέλλον της νέας γενιάς, ενώ γίνεται κάλεσμα να ενταθεί η αντιιμπεριαλιστική και αντιφασιστική πάλη των νέων και η κοινή δράση και διεθνιστική αλληλεγγύη, για να μπει η νέα γενιά στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης ενός άλλου μέλλοντος. Η αντιπροσωπεία της ν.Κ.Α. θα πραγματοποιήσει ενημερώσεις για τα αποτελέσματα της Συνάντησης και θα παρουσιάσει την Διακήρυξη στην ελληνική νεολαία και το κίνημα.