ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Πανελλαδική πολιτική εξόρμηση

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟΥ
Συνελεύσεις και εκδηλώσεις των Επιτροπών

Σε πορεία οργάνωσης και εκδήλωσης της μεγάλης πολιτικής εξόρμησης βρίσκεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ύστερα από την απόφαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού να απευθύνει κάλεσμα λαϊκής κινητοποίησης μπροστά στο νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων και πρόταση κοινού πολιτικού βηματισμού «στις δυνάμεις που κινούνται σε αντικαπιταλιστική, αντιιμπεριαλιστική, αντιΕΕ κατεύθυνση, και τις ευρύτερες δυνάμεις ανατροπής».

Το κλειδί για την προώθηση της πρωτοβουλίας είναι η ενεργοποίηση των Τοπικών και Κλαδικών Επιτροπών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και γι’ αυτό προγραμματίζονται παντού συνελεύσεις των Επιτροπών, με καλή προετοιμασία. «Στόχος μας είναι να φτάσει η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους και αγωνιστές της βάσης και με βάση αυτό να μπουν παντού εκδηλώσεις και συζητήσεις, όπου και στο πάνελ να εκφράζεται αυτή η διαδικασία συζήτησης και συσπείρωσης δυνάμεων», μας έλεγε μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το πιο σημαντικό όμως είναι να μην μένουμε στη συζήτηση, αλλά να εκφράζονται βήματα κοινής παρέμβασης και κοινού βηματισμού: κοινή συμμετοχή σε μια κίνηση ή σε μια συσπείρωση, από κοινού άνοιγμα κάποιου μετώπου πάλης κλπ.

Η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προετοιμάζει την έκδοση υλικών για την εξόρμηση (προκήρυξης και αφίσας), ενώ θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τις οργανώσεις και τις συλλογικότητες, στις οποίες απευθύνει το κάλεσμα. Ταυτόχρονα, προγραμματίζονται περιοδείες και επισκέψεις σε περιοχές και μέτωπα αγώνα, όπως στα αγροτικά μπλόκα –όπου ήδη οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρεμβαίνουν πανελλαδικά και ενισχύουν τον αγώνα και τον αντιΕΕ ανατρεπτικό προσανατολισμό– και στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Στην απόφαση του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζεται πως «κρίσιμο ζήτημα αποτελεί η συσπείρωση των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που επιδιώκουν την ανατροπή αυτής της επίθεσης, την απελευθέρωση της εργατικής τάξης και του λαού από την μέγγενη των ευρωμνημονίων και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, της ΕΕ και του ΔΝΤ, την ανεξαρτησία από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, που επιδιώκουν να ανοίξει ένας άλλος δρόμος για την κοινωνική πλειοψηφία».