ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Καμιά στήριξη στην εκστρατεία ενάντια στο Ιρανικό πλοίο

 

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η πειρατεία που επιδιώκουν να ασκήσουν οι ΗΠΑ στη Μεσόγειο με αφορμή το ιρανικό πλοίο ADRIAN DARYA-1, αποτελεί μια ακόμα μαχαιριά στην υπόθεση της ειρήνης στην περιοχή, των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών, του δικαιώματος στην ελεύθερη ναυσιπλοία.

Η απαίτηση των ΗΠΑ από όλες τις κυβερνήσεις της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης της ΝΔ, να μην διευκολύνουν το τάνκερ με την απειλή του χαρακτηρισμού όποιου το κάνει σαν "τρομοκρατική οργάνωση" δείχνει το μέγεθος της βάναυσης, βίαιης, ιμπεριαλιστικής συμπεριφοράς των ΗΠΑ και της κυβέρνησης Τραμπ. Η κυβέρνηση της ΝΔ έσπευσε να ευθυγραμμιστεί μέσα απο τις δηλώσεις του υπουργού ναυτιλίας, δείχοντας πειθήνια υποταγή στις απαράδεκτες ψυχροπολεμικές απαιτήσεις των ΗΠΑ.

Οι απαράδεκτες αυτές απειλές έρχονται σε μια περίοδο που διεξάγονται εντατικές διαπραγματεύσεις για την παραπέρα αναβάθμιση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας- ΗΠΑ. Διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζονται πάνω στο ίδιο μοτίβο σήμερα με τη ΝΔ. Η ευθυγράμμιση της άρχουσας τάξης και των κυβερνήσεών της με τις ΗΠΑ και τις πιο επιθετικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ο άξονας με την Αίγυπτο και το Ισραήλ, εμπλέκει αντικειμενικά τη χώρα μας στην δίνη των πιο επικίνδυνων τυχοδιοκτισμών για να εξασφαλίσει προνομιακή θέση το κεφάλαιο στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της περιοχής.  

Καμιά υποχώρηση στις απαιτήσεις των ΗΠΑ για εμπάργκο στο Ιράν!

  •  Όχι στη νέα επιθετική συμφωνία.
  • Έξω οι βάσεις του θανάτου, έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ.   
  • Όχι στους εξοπλισμούς, όχι στην αύξηση των πολεμικών δαπανών. Λεφτά για τις λαϊκές ανάγκες όχι τις τράπεζες και τις φρεγάτες.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αύγουστος 2019