Ανακοίνωση: Όχι στο νέο γύρο ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου

Ούτε σπιθαμή γης δεν θα αφήσει στο ελληνικό δημόσιο η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Με απανωτές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις μεταβιβάζουν όλο και περισσότερες εκτάσεις και ακίνητα στο ΤΑΙΠΕΔ και αυτό στη συνέχεια τα βγάζει προς πώληση, υλοποιώντας το «πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων» σύμφωνα με τις επιταγές Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. , Ε.Κ.Τ και κεφαλαίου.

Με την τελευταία ΚΥΑ (ΦΕΚ 1387/30-5-2014) οδηγούν σε ξεπούλημα και νέες παραλίες στη Γλυφάδα, τον Αγ. Κοσμά, το Σούνιο, αλλά ταυτόχρονα και τη Μαρίνα Ζέας, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, ξενοδοχεία Ξενία σε όλη την Ελλάδα (ανάμεσα τους και της Ακροναυπλίας), ακίνητα στο εξωτερικό και άλλα ακίνητα και εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων. Αυτές οι εκχωρήσεις έρχονται να προστεθούν στους καταλόγους των 440 σελίδων με εκτάσεις και ακίνητα που έχει εκδώσει το ΤΑΙΠΕΔ στην αγγλική γλώσσα, προκειμένου να προσελκύσει τα κοράκια «επενδυτές».

Με όλα τα μέσα η κυβέρνηση προχωρά στο καταστροφικό της έργο. Με άλλη ΚΥΑ το Φεβρουάριο έδωσε στους ΟΤΑ το δικαίωμα να εκμισθώνουν τις παραλίες και τις παρόχθιες εκτάσεις λιμνών και ποταμών σε ιδιώτες αρκεί να αποδίδουν στο κράτος το 20% των εσόδων. Ενώ, με νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί προβλέπεται, ανάμεσα στα άλλα, η δωρεάν παραχώρηση μέχρι και 3 χρόνια θαλάσσιων εκτάσεων έως και 10 στρέμματα για την εγκατάσταση δοκιμαστικών ιχθυοκαλλιεργειών.

Είναι καθαρό ότι αυτές οι πολιτικές αποφάσεις εξυπηρετούν το συνολικό σύστημα της κυριαρχίας του κεφαλαίου αλλά και συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα με φωτογραφικό τρόπο. Πρόκειται για εντεταλμένη επιχείρηση αρπαχτής που εξυπηρετεί το ελληνικό και πολυεθνικό κεφάλαιο για να συγκεντρώσει όλο το δημόσιο πλούτο στα χέρια του. Παράλληλα, το πολιτικό προσωπικό του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, που προωθεί και υλοποιεί αυτές τις αποφάσεις, αμείβεται πλουσιοπάροχα για να επιτελέσει το έργο του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, όπως φαίνεται και από τις συμβάσεις που υπέγραψαν και τους ισολογισμούς του ΤΑΙΠΕΔ. Χαρακτηριστικά τα έξοδα διοίκησης έφτασαν στα 1,888 εκ. €, σε χρονικό διάστημα που δημιούργησαν ζημιές 2,268 εκ. €. Και εφαρμόζοντας το «Γιάννης κερνά-Γιάννης πίνει» , φορτώνουν το ΤΑΙΠΕΔ και την ασφαλιστική κάλυψη έναντι απαιτήσεων των στελεχών του, ύψους 50 εκ. €.

Το δημόσιο έγκλημα που εξελίσσεται μέσω του ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι απλώς σκάνδαλο. Η κυβέρνηση και οι πολιτικοί υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν. Έχει προηγηθεί το ξεπούλημα για ΟΠΑΠ, Κρατικά Λαχεία, Ελληνικό, Αστέρα, Σιθωνίας, κ.α. και προγραμματίζεται για όσα φιγουράρουν ως φιλέτα στους καταλόγους του ΤΑΙΠΕΔ όπως ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΤΑ, λιμάνια, αεροδρόμια, ιαματικές πηγές, εκτάσεις δημόσιας γης, δημόσια ακίνητα, κ.α... Η εκποίηση του δημόσιου πλούτου αποτελεί ανυπολόγιστου ύψους καταστροφή για το λαό μας.

Όπως, ξεδιάντροπα γράφουν στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ «Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της χώρας αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο πρόγραμμα αξιοποίησης στον κόσμο» και αναφέρουν ότι «Ο κύριος στόχος του είναι η προσέλκυση σημαντικών διεθνών ροών κεφαλαίου». Έτσι, το ΤΑΙΠΕΔ «ανταποκρινόμενο στις συνθήκες της αγοράς … κινείται με την απαραίτητη ευελιξία» και με συνοπτικές διαδικασίες βιάζεται να ξεπουλήσει τα πάντα. Μπορεί να επικαλούνται ότι οι η επιχείρηση των ιδιωτικοποιήσεων «θα συμβάλλει αποφασιστικά στη μείωση του δημόσιου χρέους», με άλλα λόγια ότι τα λεφτά θα πάνε για την εξόφληση των τοκογλύφων δανειστών, αλλά το ξεπούλημα αυτό δεν αντισταθμίζεται με κανένα δημοσιοονομικό όφελος. Και η πραγματικότητα μαρτυρά ότι πρόκειται για μεγάλο κόλπο. Χαρακτηριστικά στο διάστημα Ιούλης 2013 μέχρι Μάρτιος 2014 με τα δικά τους οικονομικά στοιχεία πούλησαν ακίνητα που εκτιμούν την αξία τους 5,030 εκ €, έναντι 3,845 εκ €, προκαλώντας ζημιά στα δημόσια οικονομικά.

Η «διαρροή» από την κυβέρνηση πληροφοριών για επανακατάθεση του νομοσχέδιου για «Τη διαχείριση αιγιαλού και παραλίας», συμπληρώνει τον εγκληματικό σχεδιασμό τους, που δεν αφήνει τίποτα όρθιο.

Αρνούμαστε να αποδεχτούμε τις εκχωρήσεις του δημόσιου πλούτου σε ιδιώτες. Καλούμε σε ανυποχώρητο-συντονισμένο συλλογικό πανελλαδικό αγώνα για να ανατραπούν οι σχεδιασμοί τους. Υπερασπίζουμε κάθε σπιθαμή ελεύθερου δημόσιου χώρου από τα αρπακτικά του κεφάλαιου.

  • Δεν παζαρεύουμε τη γη μας, δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους με τις ζωές μας.
  • ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΕΛΟΣ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ.
  • Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ - ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ
  • Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ

ΝΑΡ για την ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΗΣ, ΧΩΡΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Αθήνα 6/6/2014