Ανακοίνωση της νΚΑ για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών

 
Σημαντική άνοδος της ΕΑΑΚ
.
 
Πρώτα συμπεράσματα από το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών 2012
. 
 
1. Οι φετινές φοιτητικές εκλογές αποτέλεσαν ένα ακόμα δημοψήφισμα για τη σπουδάζουσα νεολαία ανάμεσα στην πολιτική της φτώχειας, της λιτότητας και της κοινωνικής καταστροφής από τη μία και στις δυνάμεις της πάλης για την ανατροπή του κοινωνικού μεσαίωνα από την άλλη.
2. Αυτός ο δεσπόζων πολιτικός χαρακτήρας είναι ο βασικός λόγος της πρωτοφανούς για τα τελευταία χρόνια πτώσης των παρατάξεων της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ. Η αύξηση της αποχής οφείλεται στην τεράστια πτώση τους. Το χτύπημα των βασικών πυλώνων της αστικής πολιτικής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ πρέπει να είναι το πρώτο βήμα για τη συνολική ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος πλάι στο μαχόμενο λαό για την ανατροπή του κοινωνικού μεσαίωνα.
3. Η μαχόμενη πτέρυγα του φοιτητικού κινήματος, η ΕΑΑΚ, σημειώνει σημαντική άνοδο, τη μεγαλύτερη στην ιστορία της. Η νΚΑ χαιρετίζει τους χιλιάδες νέους και νέες που στήριξαν με την ψήφο τους την αντικαπιταλιστική αριστερά, σε μία περίοδο κοινοβουλευτικών αυταπατών. Η άνοδος της ΕΑΑΚ σε ψήφους και ποσοστά αλλάζει τον πολιτικό συσχετισμό.

 

 

4. Η ΠΚΣ δεν καταφέρνει να επικοινωνήσει με τη μαχητική αριστερή τάση του φοιτητικού σώματος. Πληρώνει την αποστροφή της απέναντι στις μαζικές διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος. Η αντι-ΕΕ και αντι-επιχειρηματική δράση στις σχολές αν δεν συνοδευτεί με μία στροφή στην προσέγγισή της με την αντικαπιταλιστική αριστερά και το μαζικό κίνημα θα είναι κενό γράμμα που θα την οδηγήσει σε περιθωριοποίηση.

5.   Η ΑΡΕΝ σημειώνει ανοδικές τάσεις που οφείλονται στο ευρύτερο κοινωνικό ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ από τη μία  αλλά και την παρουσία της στις διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος. Αυτές οι ανοδικές τάσεις είναι και η μεγάλη αναντιστοιχία με τα κοινοβουλευτικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, όπου το φοιτητικό κίνημα ορίζει το έδαφος πραγματικών αντιδιαχειριστικών και αντι-ΕΕ αγώνων, δε μπορεί να γίνει πλειοψηφική.

6.   Σε τέτοιους αγώνες το φοιτητικό κίνημα θα δώσει τις εξετάσεις του την επόμενη περίοδο. Η σημαντική ενίσχυση της ΕΑΑΚ είναι ένα αισιόδοξο βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση.

.

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Αθήνα 17 Μάη 2012