Ανακοίνωση ΝΑΡ για τις εξελίξεις της 29 Ιουνίου

Όπως ο Γ. Παπανδρέου, στα Δεκεμβριανά του 1944, χρειάστηκε τα όπλα των Άγγλων για να αντιμετωπίσει την Εθνική Αντίσταση κι ο δικτάτορας Γ. Παπαδόπουλος χρειάστηκε τα τανκς για να αντιμετωπίσει την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973, έτσι και η χούντα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ΣΕΒ χρειάστηκαν δύο μέρες τώρα ένα όργιο καταστολής απέναντι στον «εχθρό λαό» για να πετύχουν την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου.
Ας μην αυταπατώνται! Ό,τι πέτυχε η κοινοβουλευτική τους δικτατορία, ότι επικύρωσαν στο σάπιο πολιτικό τους σύστημα δεν θα περάσει στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Το δίλημμα «χρεοκοπία και τανκς ή Μεσοπρόθεσμο» σημαίνει στην ουσία και μεσοπρόθεσμο και χρεοκοπία και «τανκς». 
Ας μην αισθάνονται «ανακούφιση», αυτοί, οι αγορές, ο Τρισέ και οι πολυεθνικές, μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Το μαχητικό πνεύμα των απεργιών, η επιμονή των πλατειών, οι νέες μορφές συλλογικότητας και πολιτικοποίησης, το πνεύμα της ρήξης με την ΕΕ και το αστικό πολιτικό σύστημα, το «μικρόβιο» της απειθαρχίας και της ανυπακοής απέναντι στις αγορές και τους νόμους του κέρδους θα στοιχειώνει το επόμενο διάστημα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε μέτωπο, σε κάθε μέτρο που θα επιχειρούν να περάσουν, σε κάθε γειτονιά και σχολή, σε κάθε πλατεία. Εκεί θα ψηφίζει ο μαχόμενος λαός κάθε μέρα.
 
Εκεί θα καταλάβουν πως το ρήγμα που άνοιξε δεν κλείνει εύκολα. Η κανιβαλική τους πολιτική θα περπατά σε κοινωνικό ναρκοπέδιο. Ο αγωνιζόμενος λαός δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει στη μέση τον αγώνα που ξεκίνησε μήνες τώρα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Ο γύψος που θέλει να βάλει στα λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες η χούντα κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ,ΣΕΒ θα σαρωθεί από το κίνημα της αντικαπιταλιστικής ανατροπής και της κοινωνικής χειραφέτησης.