Αιματηρή επίθεση του ισραηλινού στρατού στα "καράβια για τη Γάζα"

Μαζική και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία από τα Προπύλαια πρός τη Βουλή της Πέμπτης 3 Ιούνη, στην οποία καλούσε η πρωτοβουλία "ένα καράβι για τη Γάζα". Στη συγκέντρωση μίλησαν αγωνιστές από την αποστολή οι οποίοι επέστρεψαν τα χαράματα από το Ισραήλ. Συγκίνηση όταν κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς τούρκους αγωνιστές του "στόλου της ελευθερίας". Στη συνέχεια στην κεφαλή της πορείας βρέθηκαν τα μέλη της αποστολής από τα πλοία "Ελεύθερη Μεσόγειος" και "Σφενδόνη". Μαχητικά τα συνθήματα καταδίκης της δολοφονικής πειρατίας του Ισραήλ, αλλά και κατά της συνενοχής και στάσης της ελληνικής κυβέρνησης. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση, με πάνοπλες διμοιρίες ΜΑΤ απαγόρευσε την προσπέλαση στο Υπουργείο Εξωτερικών, μετά τη Βουλή. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν το ΝΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, οργανώσεις της αριστεράς και μαζικοί φορείς.
 
Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΝΑΡ σχετικά με τους κρατούμενους στο Ισραήλ αγωνιστές της αποστολής, αναφέρεται:
Να απελευθερωθούν οι αιχμάλωτοι του Ισραήλ

Διακοπή κάθε σχέσης με το ρατσιστικό κράτος – τρομοκράτη
.

 
Σήμερα το πρωί έφτασαν στο ελληνικό αεροδρόμιο τα πρώτα μέλη της ελληνικής αποστολής που επέβαιναν στα πλοία του Στόλου της Ελευθερίας.

Οι μαρτυρίες τους για το ρεσάλτο στα καράβια και την δολοφονική πειρατεία του ισραηλινού στρατού είναι αποκαλυπτικές. Αποκαλυπτικές και οι μαρτυρίες τους για την ομηρία τους από το ισραηλινό τρομο-κράτος. Ηλεκτροσόκ, πλαστικές σφαίρες, ξυλοδαρμοί, ενέσεις με άγνωστες χημικές ουσίες και ψυχολογικά βασανιστήρια ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε ο ισραηλινός στρατός στους αιχμαλώτους αγωνιστές.

Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση καλύπτει το Ισραήλ και τις άριστες σχέσεις που έχει μαζί του. Άλλωστε το έδειξε με την πρωτοφανή σε αγριότητα επίθεση που επιφύλαξαν οι δυνάμεις καταστολής στους χιλιάδες διαδηλωτές που βρίσκονταν έξω από την ισραηλινή πρεσβεία χθες το απόγευμα στην Αθήνα. Το μόνο που κατάφεραν ήταν μια μεγάλη διαδήλωση προς τη βουλή με αίτημα τη διακοπή των σχέσεων της χώρας με το κράτος των δολοφόνων του Ισραήλ.
 
Η ελληνική κυβέρνηση με κροκοδείλια δάκρυα και ασαφείς δηλώσεις προσπάθησε να παραπλανήσει και να εκτονώσει την οργή του ελληνικού λαού. Στην πραγματικότητα όμως η κυβέρνηση Παπανδρέου, δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τη ζωή και την ασφάλεια των Ελλήνων αγωνιστών που επέβαιναν στα πλοία. Δεν έκανε τίποτα για τους Έλληνες αιχμαλώτους των ισραηλινών δυνάμεων. Δεν έκανε τίποτα για την πειρατεία που πραγματοποιήθηκε σε Διεθνή Ύδατα στο πλοίο "Ελεύθερη Μεσόγειος" που έπλεε με ελληνική σημαία. Το ελληνικό φορτηγό μετέφερε τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, φάρμακα και αναπηρικά καροτσάκια για τα θύματα των Ισραηλινών επιδρομών, προκατασκευασμένα σπίτια και οικοδομικά υλικά για τους αστέγους των Ισραηλινών βομβαρδισμών, δύο εγκαταστάσεις αφαλάτωσης για να μετατρέπουν το θαλασσινό νερό σε πόσιμο και πολλά ακόμα που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν έστω και λίγο τους ελεύθερους πολιορκημένους της Γάζας. Το 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους που ζουν εγκλωβισμένοι στο μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα.


Αντίθετα η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να διατηρεί άριστες σχέσεις με το ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ, οικονομικές, στρατιωτικές και πολιτικές. Αυτή η ανοχή της κυβέρνησης δείχνει το μέγεθος της συνενοχής της με τους δολοφόνους του Ισραήλ, όταν ακόμα και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των αιχμαλώτων.

Τα μάτια όλων αυτή τη στιγμή είναι στραμμένα στο ιρλανδικό σκάφος «Ρέιτσελ Κόρυ» που πλέει γεμάτο ανθρωπιστική βοήθεια κι αυτό προς τα αποκλεισμένα παράλια της Γάζας.

Τώρα είναι η ώρα του παλλαϊκού ξεσηκωμού.
Απαιτούμε άμεσα:

- Άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και των πλοίων. Να παραδοθεί στη Γάζα το ανθρωπιστικό υλικό του Στόλου της Ελευθερίας.

- Να κλείσει η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα

- να διακοπούν κάθε είδους σχέσεις (διπλωματικές, στρατιωτικές, οικονομικές και πολιτιστικές) με το σιωνιστικό κράτος τρομοκράτη.

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για να σπάσει ο αποκλεισμός της Γάζας, να πέσει το Τείχος του Αίσχους, για Λευτεριά στην Παλαιστίνη.